Direktlänk till inlägg 5 januari 2017
Du behöver:
Potatis
900 g fast potatis
250 g broccoli
Gurkfil
1/2 gurka
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
Rödspätta
800 g rödspätta
1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
Till servering:
citron
Gör så här:
Potatis: Skala och koka potatisen i lite extra mycket vatten så att det räcker till broccolin också. Ansa och skär broccolin i bitar. Låt den koka med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
Gurkfil: Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Hacka gräslöken. Blanda gräddfilen med gurka och gräslök (spara lite av gräslöken till garnering). Smaka av med salt och peppar.
Rödspätta: Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Stek den i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Strö resten av gräslöken över fisken och gurkfilen. Skär citronen i klyftor.
Till servering: Servera rödspättan med potatis, broccoli, gurkfil och citronklyftor.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|