Direktlänk till inlägg 13 januari 2018
Du behöver :
4 portioner
Soppa:
1 gul lök
2 msk grönsaksfond
7 dl vatten
1 burk kikärter, ca 400 g
Vitlökssmetana:
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® smetana
Tillbehör:
2 msk sesamfrön
40 g ärtskott
olivolja
4 portionsbröd
75 g Arla® färskost naturell
4 cm gurka i skivor
½ askar klippt krasse
Gör så här:
Skala och skär löken i bitar. Koka upp fond och vatten i en kastrull. Tillsätt löken och koka 1-2 min. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i kastrullen, koka upp och låt koka 1-2 min. Mixa soppan slät.
Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop dem med smetana. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna. Häll upp soppan i skålar och toppa med smetana, sesamfrön och ärtskott. Ringla över lite olivolja. Servera med bröd, färskost, gurka och krasse.
Hittat på Arla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|