Direktlänk till inlägg 13 januari 2018
Du behöver:
4 portioner
200 g halloumi eller Apetina grillost
1 gul lök
1 röd paprika
250 g champinjoner
2 msk Smör-&rapsolja
1 burk röda linser, ca 400 g
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 dl Arla Köket syrad grädde lätt 15%
1 krm salt
3 dl ris
250 g sockerärter
Gör så här:
Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min. Fräs osten i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner osten i grytan och smaka av med salt.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera till stroganoffen.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|