Direktlänk till inlägg 15 januari 2018
Du behöver:
4 portioner
600 g laxfilé
200 g små morötter
250 g färsk sparris
150 g sockerärter
100 g rädisor
300 g kokt potatis
1 citron
1 kruka färsk dill
60 g Smör, rumsvarmt
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner. Skär grönsaker och potatis i mindre bitar. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. Riv skalet av citronen och hacka dillen. Rör ihop smör, citronskal och hackad dill. Skär citronen i skivor och lägg i foliepaketen tillsamman dill- och citronsmör. Salta och stäng paketen noggrant. Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
Tips:
Det går också bra att tillaga paketen på grillen.
Näringsvärden, per port
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|