mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 3 augusti 2017 12:00

 

Du behöver:

ett stort blomkålshuvud med blast
olivolja
salt
peppar
200 g champinjoner eller annan svamp (skogschampinjoner)
2 dl osaltade cashewnötter
1 röd chili eller vanlig röd paprika, beroende på hur starkt du vill att det ska vara
Tillbehör:
2 dl örtsmör
färsk persilja


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg kålen på ett ugnsfast fat och smörj in hela kålhuvudet med blast med olivolja. Krydda runtom med salt och peppar. Baka i ugn i cirka 1 timme. Känn gärna med en sticka att kålen är mjuk och genomgräddad.
Skär under tiden svampen och chilin eller paprikan i skivor och stek tillsammans med cashewnötter och en skvätt olivolja. Krydda svampröran med salt och peppar.
Servera blomkål, nötter och svamp med örtsmör. Dekorera med persilja.


Hittat på Mitt kök



klick · LCHF · Mat
Av elin - 2 augusti 2017 16:00

 

Du behöver:

1 –2 msk olivolja
200 g chèvre
3 dl skivade färska jordgubbar
svartpeppar, grovmald
rosmarinkvistar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en låg, vid eldfast form med olivolja. Skiva och fördela osten i formen och lägg jordgubbar bredvid eller runtomkring.
Ringla lite olivolja över osten och krydda med nymald svartpeppar och rosmarinkvistar.
Grädda i cirka 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera varm eller ljummen.


Hittat på mitt kök




Av elin - 2 augusti 2017 15:00

 

Du behöver:

5 st ägg

1 ½ dl grädde 40 %

1 dl vatten

½ dl kokosmjöl

1 tsk fiberhusk

½ tsk salt

350 g zucchini


Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd ca ½ dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

Servera med bacon och lingon.


Hittat på lchf arkivet



LCHF · Mat
Av elin - 2 augusti 2017 10:00

 

Du behöver:

3 st Ägg

2,5 dl rysk yoghurt (17 % fetthalt)

0,5 dl ovispad grädde (40 % fetthalt)

2,5 dl mandelmjöl 
2 msk sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver 
4 msk kokosmjöl
1 tsk salt


Gör så här:

Sätt på ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg, rysk yoghurt och ovispad grädde med elvisp.

Blanda sedan i de torra ingredienserna.

Häll i den fasta smeten i en liten långpanna (min är 17x24 cm) klädd med bakplåtspapper och strössla över flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 25 min 
Ta ut brödet ut formen och låt svalna, gärna på ett galler. Dela i lämpliga bitar och halvera så att brödet får en uppesida och en nersida. Brödet går finfint att äta som det är, rosta, använda som bas till vitlöksbröd och gratinerade smörgåsar. Ett allroundbröd med neutral smak och fluff. Brödet går att frysa.

 

Hittat på antligensockerfri

 

 

Bröd · LCHF
Av elin - 1 augusti 2017 20:43


Detta recept gjorde jag för någon vecka sedan, och jag bara älskar den. Har inte gillat vitkål innan. Men i denna gratäng så känner man inte änns av att det är vitkål i. Gratängen påminner om lassange.

 

Du behöver:

700 g vitkål
120 g smör
500 g nötfärs, eller annan färs
1 tesked salt
1 tesked lökpulver
1 krm peppar
2 matskedar mild chilipulver, eller osockrad tacokrydda
1 matsked rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
50 g salladslökar, strimlad
300 g riven ost, smakrik
200 g grönsallad


Gör så här:


Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt.
Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg. Det tar en stund för kålen att bli mjuk.
Krydda och tillsätt vinägern. Lägg i salladslöken. Rör om och stek ytterligare ett par minuter. Lägg kålen åt sidan tills vidare.
Smält resten av smöret i samma panna. Bryn färsen och stek tills det mesta av köttsaften kokat bort. Sänk värmen något.
Lägg tillbaka vitkålen och värm upp. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen.
Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gärna med en rejäl grönsallad.


Hittat på kost doktorn

 

klick · LCHF · Mat
Av elin - 1 augusti 2017 14:00

 

Du behöver:

2 ägg
200 gram keso 
1,5 msk fiberhusk
En nypa salt.


Gör så här:

Mixa alla ingredienser med en stavmixer och klicka sedan ut 4 stycken åt gången i en panna med lite kokosfett (utan smak).

Stek dina kesoplättar på medelvärme tills botten fått fin färg och plättarna kan vändas och stekas färdigt.


Hittat på lchfgourmet



klick · LCHF · Lunch
Av elin - 1 augusti 2017 10:00

 

Du behöver:

2 dl Mandelmjöl

1 dl Pofiber

2 tsk Bakpulver

3 st Äggvita

1 tsk Salt

2½ dl Vatten

1 msk Olivolja

5 msk Fiberhusk


Gör så här:

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

Vispa ner äggvitorna i de torra ingredienserna så att det blir lite som en smulpaj.

Koka upp vattnet och häll sedan ner det i bunken och vispa tills det att degen börjar att klättra tite på visparna.

Forma 6 st lika stora bullar av dem. Du kan göra dem ganska så platta för de reser sig en del.

Om du vill ha lite frön på så kan du pensla med lite ägg och sen strö på lite frön. Tex vallmofrön eller sesamfrön.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min.

Ta ut dem och låt dem ligga och svalna på ett galler.


Hittat på lchf arkivet

Bröd · LCHF
Av elin - 20 juli 2017 15:00

 

4 små portioner, eller 2 stora | ca 30 min

Du behöver:

ca 200 gram kantareller
1 st purjolök (enbart den gröna delen för low FODMAP)
5 ägg
1 dl yoghurt eller crème fraîche (laktosfri för low FODMAP)
100 gram riven västerbottenost
0,5 tsk salt
massa nymalen svartpeppar
fett till stekning och att smörja formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C (varmluftsugn)
Rensa svamp och purjo från jord
Hacka purjon och väldigt stora svampar i mindre bitar.
Stek svamp och purjo i lite fett ca 5-10 minuter. Under tiden kan du förbereda äggstanningen.
Vispa ägg, salt, peppar och yoghurt/crème fraîche till en jämn smet. Rör i den rivna osten.
Lägg den den stekta svampen och löken i en smord form.
Häll sedan över äggstanningen och rör om lite.
Låt grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills frittatan fått fin färg och har stelnat.
Servera med en god sallad!

Ungefärliga näringsvärden per portion (om 4 portioner)

Energi: 274 kcal

Protein: 19 gr

Fett: 19 gr

Kolhydrater: 6 gr

Fibrer: 2 gr


Hittat på sannaspaleo.se

klick · LCHF

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Skapa flashcards