Senaste inläggen
Du behöver:
1/2 dl sötmandel
1 1/2 tsk anis
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Finhacka mandeln och mortla anisen. Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna med elvisp. Rör ner mandel och anis. Blanda mjöl och bikarbonat rör ner och blanda ihop till en deg.
Ta upp degen på arbetsbänken och forma till 2 rullar ca 15 cm långa (för ca 50 kakor). Vira in dem i plastfolie och lägg i kylskåp så att de blir kalla och går lätt att skära.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär degen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Hittat på ICA
Du behöver:
1 avokado
1 lime
2 1/2 dl fryst mango (2,5 dl motsvarar ca 125 g)
150 g fryst bladspenat
5 dl havredryck
1 msk sesamfrön
Gör så här:
Dela avokadon, kärna ur och gröp ur avokadoköttet.
Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Mixa samtliga ingredienser till en slät smoothie.
Hittat på ICA
Du behöver:
Pajdeg:
4 d vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar
Servera med:
2 st fikon
50 g mâchesallad
1 dl valnötter
Gör så här:
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter i 200 C.
Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.
Hittat på hemmetsjournal
Matsedel för vecka 3
Måndag:
Vegetarisk pasta med grönkål, ost och frön
Tisdag:
Onsdag:
Kassler i ugn medsenap och tomat
Torsdag:
Ugnsomelett med svampfyllning
Fredag:
Tacopaj
Lördag:
Pizza bolognese med vitost och oliver
Söndag:
Blomkålssoppa med varmrökt lax
Du behöver:
350 gram korvkryddig
1 matsked smör
1 styck gul lök
2 stycken vitlöksklyftor
1 styck röd paprika
150 gram majs
300 gram pasta
400 gram krossade tomater
3 deciliter vispgrädde
1 tesked sambal oelek
1 tesked basilikatorkad
2 deciliter riven ost
Granera med:
basilika
Servera med:
sallad
Gör så här:
Skiva korven och stek i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikan. Låt lök, vitlök och paprika fräsa med korven ett par minuter. Blanda ner majs i stekpannan.
Blanda korvfräs, pasta, krossade tomater, grädde, sambal oelek och basilika och häll över i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i ugn på 225 C i ca 15 minuter. Garnera med basilikablad och servera med sallad.
Hittat på hemmetsjournal
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|