mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 3 oktober 2016 16:00

 

Du behöver:
900 g fast potatis
1 zucchini
ca 65 g purjolök
2 msk smör eller margarin
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
300 g frysta skalade räkor
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja


Gör så här:

Tina räkorna.
Koka potatisen.
Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Ansa och skiva purjolöken.
Fräs grönsakerna i matfettet i en gryta. Rör ner saffran, tomatpuré, smulad buljongtärning, grädde och majsstärkelse utrörd i vatten. Koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Låt räkorna rinna av.
Dela tomaterna och grovhacka persiljan.
Rör ner räkor, tomater och persilja i såsen och servera med potatisen.


Hittat på ICA

Fisk · Lunch · Mat · Middag · soppa
Av elin - 3 oktober 2016 12:00


 

Du behöver:

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön peppar
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé

2 msk olivolja
2 tsk kummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt och peppar
2 dl torkade röda linser
ca 400 g krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt

Till servering

260 g naanbröd
persilja

 

Gör så här:

Skala lök och vitlök. Skiva de gula lökarna och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Bryn kycklingen i oljan i en gryta och lyft upp på en tallrik. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.  
Tillsätt linser, tomatkross och buljong. Lägg tillbaka kycklingen och låt koka tills innertemperaturen är 72°C, ca 20 minuter.  Vänd filéerna några gånger under tiden. 
Lyft upp kycklingen på en tallrik. Rör ner yoghurten, koka upp och lägg tillbaka kycklingen.
Till servering: Servera grytan med bröd och persilja.


Hittat på ICA

Lunch · Mat · Middag
Av elin - 3 oktober 2016 09:14

Igår gjorde jag detta receptet. Tog lite från ett annat recept som jag så men kom på lite eget.

Inte den bästa bilden

 

Du behöver:

ca 10 st potatisar

3 dl matlagningsgrädde

1 paket permesanost

salt & peppar

ost

Tillbehör:

Muffinsplåt


Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 200 C. Skala potatisen och dela sedan potatisen i tunna skivor. lägg potatisen i en stor skål och häll på permesanosten, salt och peppar. Blanda runt allt så att potatisen får allt på sig.

Smörj muffinsplåten med smör. Lägg i potatisen i muffinsplåten och häll på en liten skvätt med matlagningsgrädde. Toppa med lite riven ost. Grädda i ugnen i ca 30 min

Lunch · Mat · Middag
Av elin - 1 oktober 2016 15:30

 

1 liter Thaisoppa1 grillad kyckling

100 g glasnudlar

1 dl hackade cashewnötter

1 dl hackad färsk korianderev

½ msk hackad röd chili

Gör så här:

Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Värm soppan under omrörning. Blanda ner kyckling och nudlar. Toppa med cashewnötter och koriander och servera genast. Strö ev över hackad chili för mer hetta.


Hittat på Arla

Lunch · Mat · Middag · soppa
Av elin - 1 oktober 2016 09:37

Detta goda recept gjorde jag i går kväll och det blev hur gött som helst. Jag använde mig utav blåbärspulvret. Om man inte har testat det innan så kan jag lova att man känner blåbärssmaken hur bra som helst. Blåbärspulver hittat du i dom lite större butikerna som har lite mer utbud. Missade att ta kort på dom jag gjorde så det fick bli den som va där jag hittade receptet.

 

 

 

Du behöver:

5 dl vispgrädde

2,5 msk blåbärspulver eller lingonpulver

0,5 dl rårörsocker
2-3 gelatinblad, 2 för en lösare eller 3 för en fastare pannacotta

1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från en halv ekologisk citron och en tsk citronsaft.

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden.Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig.Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 timmar i kylen är de klara att avnjutas. Om man vill så kan man lägga lite blåbär/lingon på så blir det lite mer festligt.


Hittat på Kung Markatta


Av elin - 30 september 2016 15:00

 

Du behöver:

3 ägg
3 msk vatten
150 gram strimlad skinka
champinjoner
oregano
salt
Ost till gratinering

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ihop ägg, vatten, salt och oregano.
Skiva champinjonerna tunt. Använd en stekpanna med värmetåligt handtag, stek i smör på medelstark värme, lägg i skinkan och värm på.
Häll över äggsmeten och sänk värmen.
När omeletten börjat stelna så lägger du på osten och ställer in stekpannan i ugnen och gratinerar till osten fått fin färg!


Hittat på lchfgourmet

frukost · LCHF · Lunch · Mat
Av elin - 30 september 2016 12:00


 

Du behöver:
Risotto

2 st tärningar Kycklingfond Buljong
1 L Vatten
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 st Gul lök
1 st Fänkål Färsk
50 g Grana Padano
1 krm Fänkål Krydda
0.5 dl Olivolja
250 g Risotto
1.5 dl Matlagningsvin Vitt
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Risottobollar

125 g Mozzarellaost
2 st Ägg
2 dl Ströbröd
0.5 dl Olivolja
1 krm Salt Fint
Tomatsås

400 g Passerade Tomater
3 msk Olivolja
1 tsk Salt Fint
2 tsk Oregano - torkad
Tillbehör

0.5 st Romansallat
0.5 st Gurka


Gör så här:

 

1. Risotto: Värm upp buljongen i en kastrull och håll den varm.
2. Skala och finhacka vitlök och lök. Ansa och hacka fänkålen i 1 cm stora kuber. Riv osten fint. Mortla fänkålsfröna fint.
3. Värm upp olivolja i en tjockbottnad kastrull eller en traktörpanna. Lägg ner löken och vitlöken och stek den mjuk och glansig. Den ska inte få färg. När den är mjuk häller du i riset, fänkålsfröna och den tärnade fänkålen och rör runt. Rosta allt i ca 5 minuter, tills riset blivit lite genomskinligt på ytan.
4. Häll på vinet och reducera ner det med två tredjedelar.
5. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto. Detta sker om man häller på buljongen varm och lite i taget. Börja med så pass mycket buljong att det gott och väl täcker innehållet i kastrullen. Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra.Tillsätt lite buljong i taget och låt risotton puttra ca 10-15 min.
6. Rör ner osten under kraftig omrörning så den löser sig jämnt i risotton. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

7. Risottobollar: Rulla golfbollsstora bollar av den kalla risotton, tryck in en bit mozzarella i mitten och stäng ordentligt.
8. Vänd dem i uppvispat ägg och ströbröd och fritera dem i en djup kastrull i omgångar i olivolja. Ca 5-7 st åt gången är lagom. Håll oljan på en temperatur om ca 180 grader, inte över. När bollarna är gyllene på alla sidor lägger du upp dem på hushållspapper och saltar dem.

9. Tomatsås: Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull tills allt har löst upp sig. Låt den sjuda upp och ta av från plattan.

10. Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar.

Servera risottobollarna med tomatsås och sallad.

Näringsvärde: 945 kcal, 24 g protein, 56 g fett, 89 g kolhydrater.


Receptet hittat på MatHem



Av elin - 29 september 2016 17:00

Nu är de flesta av alla varianter av recept på hur man gör kanelbullar. Det är inte mycket som skiljer dom åt.

Så länge alla har kanel i sig så är det en kanelbulle enligt mig.


 

Men har man inte tiden eller inte gillar att baka så finns det ju alltid att köpa kanelbullar i olika affärer. Finns även frysta som man sätter in i ugnen så dom blir varma och får hela huset att lukta himmelskt gött.


Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards