mittbakeri

Direktlänk till inlägg 30 september 2016

Sandras mozzarellafyllda risottobollar

Av elin - 30 september 2016 12:00


 

Du behöver:
Risotto

2 st tärningar Kycklingfond Buljong
1 L Vatten
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 st Gul lök
1 st Fänkål Färsk
50 g Grana Padano
1 krm Fänkål Krydda
0.5 dl Olivolja
250 g Risotto
1.5 dl Matlagningsvin Vitt
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Risottobollar

125 g Mozzarellaost
2 st Ägg
2 dl Ströbröd
0.5 dl Olivolja
1 krm Salt Fint
Tomatsås

400 g Passerade Tomater
3 msk Olivolja
1 tsk Salt Fint
2 tsk Oregano - torkad
Tillbehör

0.5 st Romansallat
0.5 st Gurka


Gör så här:

 

1. Risotto: Värm upp buljongen i en kastrull och håll den varm.
2. Skala och finhacka vitlök och lök. Ansa och hacka fänkålen i 1 cm stora kuber. Riv osten fint. Mortla fänkålsfröna fint.
3. Värm upp olivolja i en tjockbottnad kastrull eller en traktörpanna. Lägg ner löken och vitlöken och stek den mjuk och glansig. Den ska inte få färg. När den är mjuk häller du i riset, fänkålsfröna och den tärnade fänkålen och rör runt. Rosta allt i ca 5 minuter, tills riset blivit lite genomskinligt på ytan.
4. Häll på vinet och reducera ner det med två tredjedelar.
5. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto. Detta sker om man häller på buljongen varm och lite i taget. Börja med så pass mycket buljong att det gott och väl täcker innehållet i kastrullen. Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra.Tillsätt lite buljong i taget och låt risotton puttra ca 10-15 min.
6. Rör ner osten under kraftig omrörning så den löser sig jämnt i risotton. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

7. Risottobollar: Rulla golfbollsstora bollar av den kalla risotton, tryck in en bit mozzarella i mitten och stäng ordentligt.
8. Vänd dem i uppvispat ägg och ströbröd och fritera dem i en djup kastrull i omgångar i olivolja. Ca 5-7 st åt gången är lagom. Håll oljan på en temperatur om ca 180 grader, inte över. När bollarna är gyllene på alla sidor lägger du upp dem på hushållspapper och saltar dem.

9. Tomatsås: Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull tills allt har löst upp sig. Låt den sjuda upp och ta av från plattan.

10. Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar.

Servera risottobollarna med tomatsås och sallad.

Näringsvärde: 945 kcal, 24 g protein, 56 g fett, 89 g kolhydrater.


Receptet hittat på MatHem



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elin - 16 januari 2018 11:00


  Du behöver: ca 18 st 200 g sockerkakor2 msk konc apelsinjuice150 g mörk chokladca 5 droppar arraksarom200 g marsipan1 äggvita   Gör så här: Riv sockerkakan i mindre bitar, blanda i en bunke med apelsinjuice, 50 g riven mörk chokla...

Av elin - 15 januari 2018 18:00


  Du behöver:4 portioner600 g laxfilé200 g små morötter250 g färsk sparris150 g sockerärter100 g rädisor300 g kokt potatis1 citron1 kruka färsk dill60 g Smör, rumsvarmtflingsaltGör så här:Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och k...

Av elin - 15 januari 2018 11:00


  Du behöver: ca 25 st Kaka: 125 g skållad, skalad mandel4 dl florsocker3 äggvitor½ dl strösockerev 1 krm röd karamellfärgSmörkräm:100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt1½ dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 msk hallonsylt1 krm röd karame...

Av elin - 14 januari 2018 17:50


  Du behöver: 4 portioner 8 mellanstora tortillabröd1 grillad kyckling300 g KESO cottage cheese mexican salsa1½ dl riven ost gratäng   Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Tärna kycklingköttet. Fördela kycklingen och cottage cheese på to...

Av elin - 14 januari 2018 11:00


  Du behöver : 4 portioner 500 g blomkål250 g broccoli250 g zucchini2 msk Smör-&rapsolja5 dl bechamelsås2½ dl riven ost gratäng   Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca 3 min och häll ...

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards