Direktlänk till inlägg 1 oktober 2016
Detta goda recept gjorde jag i går kväll och det blev hur gött som helst. Jag använde mig utav blåbärspulvret. Om man inte har testat det innan så kan jag lova att man känner blåbärssmaken hur bra som helst. Blåbärspulver hittat du i dom lite större butikerna som har lite mer utbud. Missade att ta kort på dom jag gjorde så det fick bli den som va där jag hittade receptet.
Du behöver:
5 dl vispgrädde
2,5 msk blåbärspulver eller lingonpulver
0,5 dl rårörsocker
2-3 gelatinblad, 2 för en lösare eller 3 för en fastare pannacotta
1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från en halv ekologisk citron och en tsk citronsaft.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden.Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig.Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 timmar i kylen är de klara att avnjutas. Om man vill så kan man lägga lite blåbär/lingon på så blir det lite mer festligt.
Hittat på Kung Markatta
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|