mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 12 oktober 2016 08:00

 

Du behöver:

12 st

12 små broccolibuketter
275 g smör, rumsvarmt 
½ dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
1 dl mjölk
60 g stark ost (t ex cheddar), riven

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka broccolin i 3 min och skölj den snabbt i kallt vatten. Skaka vattnet ur varje bukett och lägg dem åt sidan.

2. Vispa smöret vitt och krämigt. Tillsätt strösockret och vispa det fluffigt. Vispa
i äggen, ett i taget.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, gurkmeja, chilipulver och salt och rör ner det i smörsmeten. Tillsätt mjölken och vänd ner osten.

4. Smöra en muffinsplåt och lägg 1 msk smet i varje grop. Smeten är lite trög så använd baksidan på en fuktig sked för att trycka ut den. Ställ en broccolibukett i varje muffins och lägg smet över så att det täcker broccolin. Fyll på med smet så det går upp till kanten.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 30 min. Låt dem svalna på galler. Muffinsen bör ätas samma dag.


Hittat på Hembakat

Av elin - 11 oktober 2016 17:00

 

Du behöver:

Till 4 portioner

Köttfärssoppa

0.5 st Gul lök2 st klyftor Vitlök Vanlig200 g Potatis Fast1 msk Olivolja500 g Köttfärs - Nöt2 tsk Spiskummin2 tsk Paprikakrydda1 tsk Oregano - torkad2 msk Tomatpuré1 msk Balsamvinäger400 g Passerade Tomater3 msk Köttbuljong1 msk Tomatketchup1 L Vatten2 msk Basilika - fryst1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar MalenTillbehör
300 g Baguette Mini50 g Fetaost1.5 dl Creme Fraiche Naturell0.5 tsk Honung Flytande1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar Malen0.5 st krukor Persilja - färsk

 

Gör så här:

Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna 200-300 gram potatis.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Mixa ihop fetaost med 1 dl creme fraiche och honung. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av creme fraichen i en liten skål.

Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.


Näringsvärde: 663 kcal, 38 g protein, 27 g fett, 63 g kolhydrater.


Hittat på MAtHem

 

Mat · Middag
Av elin - 11 oktober 2016 11:00


 

Du behöver:

ca 12 st

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk (3%)
3 ägg
1 tsk finrivet citronskal
olja (till formarna)
matyoghurt (10%)
blandade bär t ex. björnbär eller rödavinbär
lönnsirap

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en klick matyoghurt, blandade bär och gärna lönnsirap.


Hittat på ICA

Av elin - 11 oktober 2016 08:00

 

Du behöver:

8 bitar

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.


Hittat på Hembakat

Av elin - 10 oktober 2016 17:00

 
Du behöver:
Till 4 portioner
Kyckling
700 g Kycklingfile4 msk Pesto Grön1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar Malen1 st TandpetareTopping
1 dl Creme Fraiche Naturell1 dl Vispgrädde25 g Parmesanost1 st klyftor Vitlök VanligTillbehör
225 g Haricot Verts125 g Körsbärstomater0.5 st Gurka700 g Potatis Fast
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatis.
Kyckling: Halvera kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra kycklingfiléerna och bred ut 1 msk pesto på varje filé. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg filéerna i en ugnsfast form.
Topping: Riv parmesanost och vitlök på ett rivjärn. Blanda med crème fraiche och grädde i en bunke. Bred ut röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
Tillbehör: Förväll haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurka i bitar. Lägg upp i en skål.
Servera pestokycklingen tillsammans med potatis, haricots verts, tomater och gurka.

Näringsvärde:
689 kcal, 49 g protein, 35 g fett, 40 g kolhydrater.
 
Hittat på MatHem

Mat · Middag
Av elin - 10 oktober 2016 11:00


 

Du behöver:

6-8 bitar

1 skiva vattenmelon (3-4 cm tjock)
ca 2 1/2 dl frukt och bär t ex. kiwi, nektarin och blåbär
ca 50 g smält choklad
2 msk hackade nötter

 

Gör så här:

Skär en 3–4 cm bred skiva av vattenmelon.  Garnera med frukten och bären.
Ringla smält choklad över och toppa med hackade nötter.
Skär melonskivan i bitar in mot mitten som ”pizza-slices”.


Hittat på ICA

Av elin - 10 oktober 2016 08:00

 

Du behöver:

Till ca 8 st

3 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 ½ tsk bakpuler
½ tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 ¼ dl vatten

Garnering
vatten
1–2 msk havregryn

 

GÖR SÅ HÄR

 

1.Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.

3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.

4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.

5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!


Tips: Har du inget rågsikt kan du ta 4 dl vetemjöl i stället


Hittat på Hembakat

Av elin - 9 oktober 2016 17:00


 

Du behöver:

Till 4 portioner

Wok

400 g strimlad biff
2 msk olja
1 strimlad rödlök
100 g strimlad broccoli
100 g skivad shiitakesvamp
100 g pak choy (eller kinakål)
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Teriyaki & Sesame oil)
svarta sesamfrön (till garnering)

Till servering

äggnudlar (eller ris)

 

Gör så här:

Wok: Bryn den strimlade biffen på hög värme i olja.
Ansa kålen och tillsätt den och de strimlade och skivade grönsakerna.
Woka eller stek i 1-2 minuter.
Häll i woksåsen och rör om. Garnera med svarta sesamfrön.
Till servering: Servera med nudlar eller ris.


Hittat på ICA

Mat · Middag

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards