mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 9 november 2016 16:00


 

Du behöver:

3 msk smör
1 msk kokossocker
2 krm malen kanel
2 msk srirachasås (eller annan stark chilisås)
1 påse popcorn (à 90 g)


Gör så här:
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt kokossocker, kanel och chilisåsen.
Poppa popcornen och blanda dem med kryddsmöret i en bunke. Servera genast.

Hittat på ICA



Av elin - 9 november 2016 12:00

 

Du behöver:

Ca 1 liter

2 stora röda äpplen (gärna aroma)
3 dl konc äppeljuice
5 dl alkoholfritt vitt vin
3 dl vatten
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor

Till servering:

äppelklyftor
myntablad
frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon)

 

Gör så här:

  1. Grovhacka äpplena, med kärnhus och skal, lägg dem i en kastrull.
  2. Häll på äppeljuice, vin och vatten. Tillsätt kryddorna.
  3. Koka upp och låt blandningen sjuda 2-3 minuter. Ta från värmen. Låt kallna under lock.
  4. Sila av glöggen i en finmaskig sil, låt rinna av en stund. Häll upp i kanna och ställ i kylen.
  5. Till servering: Lägg äppelklyftor, myntablad och valfria röda bär i glas. Häll på glöggen. Eller blanda tärnat äpple, myntablad och bär i en flaska och häll på glöggen.

Hittat på ICA

Dryck · Jul
Av elin - 8 november 2016 14:34

I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos.

Ett tips är att inte göra för stor sats på samma gång, för då är det lätt att man bränner det (av egen erfarenhet).


 

Du behöver:
1 kilo äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker

 

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar och lägg ner i en gryta. Häll över vattnet och låt småkoka tills äpplen är riktigt mjuka ( 15 minuter ) Mosa eller mixa äpplena slätt, och låt koka upp på nytt tillsammans med sockret. Låt sjuda ytterligare ett par minuter innan du häller upp moset i rena glasburkar.

Håller i kylskåp upp till 2 veckor.


Hittat på jennys mat blogg

Av elin - 6 november 2016 10:00

 

Du behöver:

3 dl frysta blåbär
2 ägg, endast vitan
250 g kvarg
1 krm vaniljsocker
5 dl söt exotisk juice

 

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät dryck. Eller lägg allt i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Häll upp i fyra stora glas.


Hittat på Coop

 

Av elin - 5 november 2016 10:00

 

Du behöver:

1 dl fryst tärnad mango
1 msk finriven ingefära
1 citron

 

Gör så här:

Mixa ihop mango och ingefära med saften av 1 citron. Häll upp i små shotglas.


Hittat på Coop

 

Av elin - 4 november 2016 10:00

 

Du behöver:

2.5 dl kall mild yoghurt (3%)
2.5 dl vatten, kallt
25 g jäst
1.5 tsk salt
1 msk honung
10 dl vetemjöl
2 msk olivolja

 

Gör så här:

Häll yoghurt och vatten i en bunke och smula ner jästen. Vispa tills jästen lösts upp.

Tillsätt salt och honung. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare. Plasta och ställ i kylen under natten.

Sätt ugnen på 250°.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lyft upp degbitar ur bunken med oljiga händer. Forma försiktigt till små bullar och lägg på plåten.

Sätt plåten i mitten av ugnen och släng in en liten kopp med vatten under den. Grädda ca 25 min.


Hittat på Coop

 

Av elin - 3 november 2016 18:00

 

Du behöver:

1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
2 lime, finrivet skal
0.5 lime, pressad saft
1 dl flytande honung
1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
Till servering:
bitar av ananas
skivad lime
myntablad

 

Gör så här:

Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.

Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

 

Hittat på Coop

Av elin - 3 november 2016 10:00

 

Du behöver:

2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
0.5 tsk salt
1 ägg
2.5 dl mjölk
2 msk smör, smält
smör till stekning
Till servering:
2 dl keso
4 dl fryst tärnad mango
lönnsirap eller honung

 

Gör så här:

Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt. Vispa ihop ägg med mjölk och smält smör i en bunke. Rör försiktigt ihop allt till en jämn smet.

Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Klicka i ca 1⁄2 dl smet till små pannkakor. Stek ca 2 min per sida på medelvärme. Servera med keso, mango och lönnsirap.

 

Hittat på Coop

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards