Senaste inläggen
Du behöver:
3 msk smör
1 msk kokossocker
2 krm malen kanel
2 msk srirachasås (eller annan stark chilisås)
1 påse popcorn (à 90 g)
Gör så här:
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt kokossocker, kanel och chilisåsen.
Poppa popcornen och blanda dem med kryddsmöret i en bunke. Servera genast.
Hittat på ICA
Du behöver:
Ca 1 liter
2 stora röda äpplen (gärna aroma)
3 dl konc äppeljuice
5 dl alkoholfritt vitt vin
3 dl vatten
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
äppelklyftor
myntablad
frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon)
Gör så här:
Hittat på ICA
I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos.
Ett tips är att inte göra för stor sats på samma gång, för då är det lätt att man bränner det (av egen erfarenhet).
Du behöver:
1 kilo äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar och lägg ner i en gryta. Häll över vattnet och låt småkoka tills äpplen är riktigt mjuka ( 15 minuter ) Mosa eller mixa äpplena slätt, och låt koka upp på nytt tillsammans med sockret. Låt sjuda ytterligare ett par minuter innan du häller upp moset i rena glasburkar.
Håller i kylskåp upp till 2 veckor.
Hittat på jennys mat blogg
Du behöver:
3 dl frysta blåbär
2 ägg, endast vitan
250 g kvarg
1 krm vaniljsocker
5 dl söt exotisk juice
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät dryck. Eller lägg allt i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Häll upp i fyra stora glas.
Hittat på Coop
Du behöver:
1 dl fryst tärnad mango
1 msk finriven ingefära
1 citron
Gör så här:
Mixa ihop mango och ingefära med saften av 1 citron. Häll upp i små shotglas.
Hittat på Coop
Du behöver:
2.5 dl kall mild yoghurt (3%)
2.5 dl vatten, kallt
25 g jäst
1.5 tsk salt
1 msk honung
10 dl vetemjöl
2 msk olivolja
Gör så här:
Häll yoghurt och vatten i en bunke och smula ner jästen. Vispa tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt och honung. Rör ner mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i degblandare. Plasta och ställ i kylen under natten.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lyft upp degbitar ur bunken med oljiga händer. Forma försiktigt till små bullar och lägg på plåten.
Sätt plåten i mitten av ugnen och släng in en liten kopp med vatten under den. Grädda ca 25 min.
Hittat på Coop
Du behöver:
1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
2 lime, finrivet skal
0.5 lime, pressad saft
1 dl flytande honung
1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
Till servering:
bitar av ananas
skivad lime
myntablad
Gör så här:
Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.
Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.
Hittat på Coop
Du behöver:
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
0.5 tsk salt
1 ägg
2.5 dl mjölk
2 msk smör, smält
smör till stekning
Till servering:
2 dl keso
4 dl fryst tärnad mango
lönnsirap eller honung
Gör så här:
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt. Vispa ihop ägg med mjölk och smält smör i en bunke. Rör försiktigt ihop allt till en jämn smet.
Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Klicka i ca 1⁄2 dl smet till små pannkakor. Stek ca 2 min per sida på medelvärme. Servera med keso, mango och lönnsirap.
Hittat på Coop
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|