mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 31 oktober 2016 10:00

 

Du behöver:

225 g fryst mango
3 dl mandelmjölk
1 passionsfrukt
5 msk chiafrön
passionsfrukt och färsk mango vid servering

 

Gör så här:

Mixa mango och mandelmjölk med innehållet från passionsfrukten till en slät puré. Blanda med chiafrön och låt stå i kylen minst 6 tim. Toppa ev med passionsfrukt och färsk mango vid servering.

 

Hittat på Coop

Av elin - 30 oktober 2016 18:00

 

Du behöver:

 

Mjölkchokladmousse:

200 g mjölkchoklad, 35-40% kakaohalt
1 gelatinblad
3 dl Arla® vispgrädde1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt

Citrussallad:

1½ dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
½ dl vatten
1 påse glöggkrydda à 37 g
1 grapefrukt
1 apelsin
2 clementiner

Chokladkrisp:

50 g Arla® Svenskt Smör5 msk vetemjöl
2½ msk havregryn
1 msk kakao
2½ msk strösocker
2 msk strimlad färsk mynta

Gör så här:

Hacka chokladen. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladet. Tillsätt yoghurten när det svalnat något. Täck bunken och förvara i kyl över natten. Koka upp socker, vin, vatten och kryddor, låt kallna. Skär bort skalet på grapefrukt, apelsin och clementiner. Skär ut skinnfria klyftor och lägg ner i sockerlagen. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrispet till en deg. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8 min. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Blanda chokladkrisp och mynta. Vispa moussen med elvisp tills den tjocknar. Lägg citrussallad i botten av 8 höga glas och spritsa över chokladmousse. Toppa med chokladkrisp. Garnera ev med myntablad.


Hittat på Arla

Av elin - 30 oktober 2016 16:00

 

Du behöver:

600 g torskrygg
1 palsternacka
2 morötter
150 g färskost naturell1½ msk pesto
1 tsk salt
pressad saft av 1 citron
75 g sockerärter
65 g rucola
2 msk svarta sesamfrön
1 krm vitpeppar
3 dl basmatiris

Gör så här:

Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 150°. Skala rotfrukterna, lägg en morot åt sidan. Grovriv resten och rör ihop med färskosten och peston. Klicka röran mitt på 4 ark bakplåtspapper. Lägg på fisken. Salta och häll över hälften av citronsaften. Vik ihop och vrid ändarna till paket. Baka fisken i mitten av ugnen ca 20 min. Gör långa remsor av moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärterna. Blanda morot, sockerärtor, rucola, sesamfrön, vitpeppar och resten av citronsaften. Servera till fisken.


Hittat på Arla



Fisk · Mat · Middag
Av elin - 30 oktober 2016 10:00

 

Du behöver:

5.5 dl mjölk
3 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 morötter (ca 140 g)
olja att steka i
Till servering
färska bär eller sylt

 

Gör så här:

Vispa ihop mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt till en smet. Skala och riv morötterna fint. Rör ner i smeten. Mixa smeten slät med en stavmixer.

Stek pannkakorna i ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem, så håller de ihop prima.

Servera med färska bär eller sylt.


Hittat på Coop

 

Av elin - 29 oktober 2016 18:00

 

Du behöver:

300 g Smör6 ägg
7½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
500 g Kesella kvarg dulce de leche

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och rör samman med ägg, socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna. Skär kakan i bitar och servera med en klick kvarg.


Hittat på Arla

Av elin - 29 oktober 2016 16:00

 

Du behöver:

600 g fiskfiléer t ex sej eller hoki
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
2 purjolökar
Svenskt Smör2 dl vatten
2 dl vispgrädde2 tärningar fiskbuljong
4 msk sweet chilisås
½ tsk salt
bröd

Gör så här:

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Låt det koka upp. Smaksätt med salt. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera med bröd.

Serveringsförslag:

Servera med kokt ris.


Hittat på Arla



Fisk · Gryta · klick · Mat · Middag
Av elin - 29 oktober 2016 10:00

 

Du behöver:

180 g frysta hallon
5 mjuka dadlar, urkärnade
2 msk kokosflingor
2.5 dl naturell yoghurt
1 msk färskpressad citronsaft
1 dl ev vatten

 

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smoothie. Tillsätt ev lite vatten.

Smaka av och justera sötman genom att tillsätta mer dadlar om det behövs. Häll upp i två medelstora glasburkar eller en stor och servera.

 

Hittat på Coop

Av elin - 28 oktober 2016 16:00

 

Du behöver:

400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk Smör-&rapsolja5 dl gräddmjölk2 msk skaldjursfond
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g

Gör så här:

Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor. Skala och skiva potatisen. Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. Toppa med delade tomater


Hittat på Arla

Fisk · Gryta · Mat · Middag

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards