mittbakeri

Senaste inläggen

Av elin - 2 november 2016 18:00

 

Du behöver:

4 msk chiafrön
0.5 tsk vaniljpulver
1 msk flytande honung
3 dl mandelmjölk eller annan mjölk
4 dl naturell yoghurt
100 g färska hallon
100 g färska blåbär

Gör så här

1

Blanda chiafrön med vaniljpulver, honung och mjölk. Låt stå 30 min i rumstemperatur. Rör om och ställ in i kylen att svälla minst 6 tim.

2

Varva yoghurt, chiapudding och mosade bär i bägare. Toppa gärna med hela färska bär.


Hittat på Coop

Av elin - 2 november 2016 16:00

 

Du behöver:

500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
Smör

Glaze:

2 msk smält Smör2 msk sweet chilisås
2 msk rostade sesamfrön

Sås:

4 dl lätt crème fraiche½ dl apelsin½ tsk salt

Gör så här:

Vik ut och dela filéerna i halvor på längden. Salta och stek dem knappt färdiga i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Låt dem kallna. Rör ihop glazen. Blanda såsen. Trä upp kycklingen på spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på grill. Värm spetten i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera med såsen.


Hittat på Arla



Mat · Middag
Av elin - 2 november 2016 10:00

 

Du behöver:

4 ägg
0.5 dl vatten
0.5 tsk salt
svartpeppar
1 tsk olivolja
100 g fetaost
30 g babyspenat
125 g körsbärstomater

 

Gör så här:

Vispa lätt ihop ägg, vatten, salt och peppar. Ringla olja i en kastrull eller stekpanna (gärna i teflon) och häll i smeten. Stek på svag värme under omrörning. Smula ner fetaost och vänd ner spenatbladen innan smeten stelnat helt. Servera med tomater.

 

Hittat på Coop

Av elin - 1 november 2016 18:00

 

Du behöver:

4 dl mandelmjöl
1.5 dl rismjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g kallt smör, i tärningar
1 ägg
1 krm salt
1 msk kallt vatten
Fyllning
125 g smör
finrivet skal från 2 citroner
1 dl pressad citronsaft
3 ägg
0.5 dl agavesirap
1 msk maizena
Italiensk maräng
2 äggvitor
1.5 dl agavesirap

Gör så här

Pajbotten: Sätt ugnen på 175° Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop och tillsätt vattnet sist.
Tryck ut pajdegen i en form (24–26 cm i diameter) med löstagbara kanter. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, 15–20 min.

Fyllning:

Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret och dra av från värmen. Låt svalna något. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen lätt och tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur.

Italiensk maräng:

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Under tiden, värm agavesirapen till en temperatur på 121°. Häll sirapen i en tunn stråle ner i äggvitan under konstant vispning.
Fortsätt vispa tills marängen är rumstempererad, ca 10 min. Bred eller spritsa ut marängen direkt på pajen. Bränn med brännare till gyllene färg.


Hittat på Coop

Av elin - 1 november 2016 16:00

 

Du behöver:

450 g kycklinglårfilé
2 msk Smör-&rapsolja1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche grillade grönsaker65 g babyspenat
300 g pasta

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen. Fräs kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta och peppra. Häll över crème fraiche och låt koka ihop ca 5 min. Vänd ner spenaten och blanda med pastan. Servera direkt.


Hittat på Arla



Mat · Middag
Av elin - 1 november 2016 10:00

 

Du behöver:

8 frysta stora jordgubbar
2 bananer, skalade frysta
1 dl äppelmust eller annan juice
2 msk Acaipulver eller 1 dl frysta blåbär
Till servering
4 färska jordgubbar
0.5 banan i skivor
1 dl granola
2 msk kokosflakes
1 passionsfrukt

 

Gör så här:

Mixa jordgubbar, banan och äppeljuice med acaipulvret till en slät puré.

Häll upp i 2 skålar och garnera med jordgubbar, banan, granola, kokosflakes och passionsfrukt.

 

Hittat på Coop

Av elin - 31 oktober 2016 18:00

 

Du behöver:

4 st
3 dl pekannötter
80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
1 msk kokosolja, smält
0.5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Fyllning
200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
0.5 dl pekannötter
0.5 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
1.5 msk kakao (gärna raw)
0.5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Topping
1 dl pekannötter
1 msk finhackad mörk choklad
ev flingsalt

 

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.

  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.

  3. Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.


    Hittat på Coop

Av elin - 31 oktober 2016 16:00

 

Du behöver:

450 g kycklinglårfilé
1 tsk salt

1 dl panko
rivet skal av 1 citron
1 dl Smör

Matvetesallad:

2 morötter
250 g broccoli
100 g vitkål
2 msk Smör2 dl kokt matvete
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl pumpakärnor
2 dl fransk bearnaisesås

Gör så här:

Skär kycklingen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka. Salta. Blanda panko med rivet citronskal och vänd kycklingbitarna i blandningen. Stek kycklingen i smör ca 2 min på varje sida.

Skala morötterna och strimla dem med potatisskalare. Skiva broccolin tunt, gärna på en mandolin. Strimla vitkålen. Fräs grönsakerna hastigt i smör, vänd ner matvetet på slutet. Salta och peppra. Toppa med pumpakärnor.

Servera kycklingen med matvetesallad och bearnaisesås.


Hittat på Arla

Mat · Middag

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards