Du behöver:
Till 4 portioner
Kyckling
700 g Kycklingfile4 msk Pesto Grön1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar Malen1 st TandpetareTopping
1 dl Creme Fraiche Naturell1 dl Vispgrädde25 g Parmesanost1 st klyftor Vitlök VanligTillbehör
225 g Haricot Verts125 g Körsbärstomater0.5 st Gurka700 g Potatis Fast
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatis.
Kyckling: Halvera kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra kycklingfiléerna och bred ut 1 msk pesto på varje filé. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg filéerna i en ugnsfast form.
Topping: Riv parmesanost och vitlök på ett rivjärn. Blanda med crème fraiche och grädde i en bunke. Bred ut röran över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
Tillbehör: Förväll haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurka i bitar. Lägg upp i en skål.
Servera pestokycklingen tillsammans med potatis, haricots verts, tomater och gurka.
Näringsvärde:
689 kcal, 49 g protein, 35 g fett, 40 g kolhydrater.