Direktlänk till inlägg 11 oktober 2016
Du behöver:
Till 4 portioner
Köttfärssoppa
0.5 st Gul lök2 st klyftor Vitlök Vanlig200 g Potatis Fast1 msk Olivolja500 g Köttfärs - Nöt2 tsk Spiskummin2 tsk Paprikakrydda1 tsk Oregano - torkad2 msk Tomatpuré1 msk Balsamvinäger400 g Passerade Tomater3 msk Köttbuljong1 msk Tomatketchup1 L Vatten2 msk Basilika - fryst1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar MalenTillbehör
300 g Baguette Mini50 g Fetaost1.5 dl Creme Fraiche Naturell0.5 tsk Honung Flytande1 krm Salt Fint1 krm Svartpeppar Malen0.5 st krukor Persilja - färsk
Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna 200-300 gram potatis.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Mixa ihop fetaost med 1 dl creme fraiche och honung. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av creme fraichen i en liten skål.
Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.
Näringsvärde: 663 kcal, 38 g protein, 27 g fett, 63 g kolhydrater.
Hittat på MAtHem
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|