Direktlänk till inlägg 12 oktober 2016
Du behöver:
12 st
12 små broccolibuketter
275 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
1 dl mjölk
60 g stark ost (t ex cheddar), riven
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka broccolin i 3 min och skölj den snabbt i kallt vatten. Skaka vattnet ur varje bukett och lägg dem åt sidan.
2. Vispa smöret vitt och krämigt. Tillsätt strösockret och vispa det fluffigt. Vispa
i äggen, ett i taget.
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, gurkmeja, chilipulver och salt och rör ner det i smörsmeten. Tillsätt mjölken och vänd ner osten.
4. Smöra en muffinsplåt och lägg 1 msk smet i varje grop. Smeten är lite trög så använd baksidan på en fuktig sked för att trycka ut den. Ställ en broccolibukett i varje muffins och lägg smet över så att det täcker broccolin. Fyll på med smet så det går upp till kanten.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 30 min. Låt dem svalna på galler. Muffinsen bör ätas samma dag.
Hittat på Hembakat
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|