Direktlänk till inlägg 28 september 2016
Du behöver:
125 g Smör3 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ tsk flingsalt
1½ dl vetemjöl
2 ägg
3 dl vispgrädde225 g hallon
1 dl florsocker
hallon som topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.
Hittat på Arla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|