Direktlänk till inlägg 28 september 2016
På tisdag så är det kanelbullens dag och är den dagen det är okej att äta massa av kanelbullar. Det finns många olika recept på hur man gör kanelbullar. Dom följande dagarana kommer det komma upp lite olika recept på hur man gör kanelbullar.
Recept NR 1.
Ca 20 st
Du behöver:
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk mortlad kardemumma
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
7–8 dl vetemjöl
Fyllning
ca 100 g smör, rumsvarmt
½–1 dl strösocker
ca 1 msk mald kanel
Garnering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bullarna luftiga.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till rektanglar, ca 1 cm tjocka.
4. Bred ut smör på rektanglarna och strö över strösocker och kanel. Rulla ihop dem till rullar och skär dem i bitar, ca 2 cm tjocka.
5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk
i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk så håller de sig saftigare.
Hittat på Hembakat
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|