mittbakeri

Direktlänk till inlägg 29 september 2016

Kanelbullar

Av elin - 29 september 2016 16:00

Här kommer recept NR 3


 


Cirka 18 kanelbullar

Leilas kanelbullar

Du behöver:

 

1 msk kardemummakärnor
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
Cirka 11 dl vetemjöl special

Fyllning

200 g mjukt smör (bredgott)
1 dl råsocker
1-2 msk kanel
Ägg till pensling
1/2 dl sirap
1 msk vatten
Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

Gör så här:

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.Sätt ugnen på 200 grader.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).Pensla bullarna med uppvispat ägg.Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.Pensla kanelbullarna med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma.
På bilden så har kanelbullarnafått jäsa ihop och resultatet blir mycket saftigare bullar och påminner om ett brytbröd.
 
Hittat på Leilas
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elin - 16 januari 2018 11:00


  Du behöver: ca 18 st 200 g sockerkakor2 msk konc apelsinjuice150 g mörk chokladca 5 droppar arraksarom200 g marsipan1 äggvita   Gör så här: Riv sockerkakan i mindre bitar, blanda i en bunke med apelsinjuice, 50 g riven mörk chokla...

Av elin - 15 januari 2018 18:00


  Du behöver:4 portioner600 g laxfilé200 g små morötter250 g färsk sparris150 g sockerärter100 g rädisor300 g kokt potatis1 citron1 kruka färsk dill60 g Smör, rumsvarmtflingsaltGör så här:Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och k...

Av elin - 15 januari 2018 11:00


  Du behöver: ca 25 st Kaka: 125 g skållad, skalad mandel4 dl florsocker3 äggvitor½ dl strösockerev 1 krm röd karamellfärgSmörkräm:100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt1½ dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 msk hallonsylt1 krm röd karame...

Av elin - 14 januari 2018 17:50


  Du behöver: 4 portioner 8 mellanstora tortillabröd1 grillad kyckling300 g KESO cottage cheese mexican salsa1½ dl riven ost gratäng   Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Tärna kycklingköttet. Fördela kycklingen och cottage cheese på to...

Av elin - 14 januari 2018 11:00


  Du behöver : 4 portioner 500 g blomkål250 g broccoli250 g zucchini2 msk Smör-&rapsolja5 dl bechamelsås2½ dl riven ost gratäng   Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca 3 min och häll ...

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards