Direktlänk till inlägg 31 oktober 2016
4 st
3 dl pekannötter
80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
1 msk kokosolja, smält
0.5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Fyllning
200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
0.5 dl pekannötter
0.5 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
1.5 msk kakao (gärna raw)
0.5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Topping
1 dl pekannötter
1 msk finhackad mörk choklad
ev flingsalt
Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.
Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.
Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.
Hittat på Coop
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|