Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016
Du behöver:
Mjölkchokladmousse:
200 g mjölkchoklad, 35-40% kakaohalt
1 gelatinblad
3 dl Arla® vispgrädde1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1½ dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
½ dl vatten
1 påse glöggkrydda à 37 g
1 grapefrukt
1 apelsin
2 clementiner
50 g Arla® Svenskt Smör5 msk vetemjöl
2½ msk havregryn
1 msk kakao
2½ msk strösocker
2 msk strimlad färsk mynta
Hacka chokladen. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladet. Tillsätt yoghurten när det svalnat något. Täck bunken och förvara i kyl över natten. Koka upp socker, vin, vatten och kryddor, låt kallna. Skär bort skalet på grapefrukt, apelsin och clementiner. Skär ut skinnfria klyftor och lägg ner i sockerlagen. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrispet till en deg. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8 min. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Blanda chokladkrisp och mynta. Vispa moussen med elvisp tills den tjocknar. Lägg citrussallad i botten av 8 höga glas och spritsa över chokladmousse. Toppa med chokladkrisp. Garnera ev med myntablad.
Hittat på Arla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|