Direktlänk till inlägg 12 december 2016
Du behöver:Ca 125 st
2 1/2 dl Brun Farin
3/4 dl ljus sirap
3/4 dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
ca 6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g)
1 1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen.
Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.
Låt massan kallna utan omrörning.
Rör i bikarbonaten och mjölet.
Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.
Sätt ugnen på 175°C.
Arbeta degen smidig på mjölat bord. Baka en provkaka för att se om degen håller måttet, om kakan flyter så arbeta in lite mer mjöl i degen.
Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C, 6-8 min.
Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras i burk i rumstemperatur eller i frys.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|