Direktlänk till inlägg 15 december 2016
Du behöver:
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 dl flytande honung
3 msk torkad malen ingefära
5 lagerblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg revbensspjället i en ugnssäker form. Gnid in köttet med salt och nymalen svartpeppar. Blanda honung, ingefära och smulade lagerblad och gnid in spjället runt om med honungsblandningen. Häll på vatten så att det täcker formens botten.
Sätt in i nedre delen av ugnen och stek 11/2-2 timmar eller tills benen lossnar lätt från köttet. Ös köttet med skyn och vänd det några gånger under stekningen.
Servera med t.ex bakad potatis, potatissallad, coleslaw, rödkål, tomatsalsa eller avokadosallad.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|