Direktlänk till inlägg 20 december 2016
Du behöver:
3 gula lökar
3 msk smör
10 potatisar av mjölig sort
1 ask ansjovisfiléer (à 125 g)
3 dl vispgrädde
1 liten tub kaviar (à 125 g)
2 msk ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i 1/3 av smöret. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnssäker form, avsluta med ett lager potatis.
Droppa över lite ansjovisspad. Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över. Strö över ströbrödet och klicka över resten av smöret.
Grädda mitt i ugnen tills potatisen känns mjuk och gratängen har fin färg, 45-50 minuter.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|