Direktlänk till inlägg 22 december 2016
Du behöver: 75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kesella (1 %)
200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1 dl kesella (1 %)
1 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
140 g ädelost
1 1/2 dl skållad sötmandel
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
Pajdeg: Skär matfettet i bitar. Arbeta snabbt ihop matfett, mjöl och kesella till en deg. Tryck ut degen i små aluminiumformar, eller kavla degen och ta ut med mått så att det passar formarna. Nagga botten på degen med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Förgrädda pajskalen ca 10 minuter mitt i ugnen.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs lök och grönkål i en stor stekpanna med matfettet 5-10 minuter på medelvärme. Krydda med peppar. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Smula ädelosten och blanda med grönkålsfräset. Fördela detta i pajskalen.
Häll på äggstanningen försiktigt. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter.
Rosta mandeln i en het stekpanna. Tillsätt honungen och rör runt någon minut. Häll ut mandeln på ett bakplåtspapper, strö genast över flingsalt. Låt svalna helt.
Hacka mandeln och strö över pajerna vid servering.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|