Direktlänk till inlägg 22 december 2016
Du behöver: 4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 g saffran (1/4 g saffran motsvarar ca 1/2 krm)
1 1/4 dl vatten
2 ägg
3/4 dl filmjölk
1/2 dl olivolja
100 g vindruvor
2 dl crème fraiche
50 g rostade pinjenötter
1 äpple
100 g rökt kalkon
ruccolasallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
Lös saffran i vattnet. Rör samman saffransvattnet med ägg, filmjölk och olivolja. Rör ner saffransblandningen i mjölblandningen.
Fyll muffinsformar (bullformar av papper) till hälften med smeten. Grädda i ca 20 minuter.
Låt dem svalna och ta ut dem från formarna.
Halvera vindruvorna och blanda dem med crème fraiche och pinjenötter. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Dela muffinsen på mitten. Lägg i en skiva rökt kalkon varvat med vindruvssallad, rucola och äpple.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|