Direktlänk till inlägg 23 december 2016
Du behöver:
1 kokt, rimmad skinka (à 3-4 kg)
1 dl ströbröd
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kryddpeppar
rivet skal av 1 apelsin
1 äggula
4 msk skånsk senap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Ta bort nätet på skinkan. Lägg den svålfria skinkan i en ugnssäker form.
Blanda ströbröd, kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Rosta allt i en torr och het stekpanna tills det fått lite färg, rör då och då.
Rör ihop äggula och senap. Pensla blandningen över skinkan. Strö över den rostade ströbrödsblandningen.
Ställ in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills den fått färg, 15–20 minuter. Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|