Direktlänk till inlägg 23 december 2016
Du behöver: 50 g smör eller margarin
20 pepparkakor
5 gelatinblad
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)
Gör så här:
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter (för 6 port). Ställ kallt.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, gräddfil, socker, skal och saft till en jämn smet.
Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikron. Låt lösningen svalna något. Rör sedan ned den i en tunn stråle i ostsmeten. Låt den halvstelna.
Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
Garnera med skivor av apelsin.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|