Direktlänk till inlägg 3 januari 2017
Du behöver:
Blomkålsmos
900 g mjölig potatis
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Gurksallad
1 citron
1 gurka
1 msk olivolja
Lax
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 dl ströbröd
4 port laxfilé (à 140 g)
Gör så här:
Blomkålsmos: Skala potatisen och skär blomkålen i mindre bitar. Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
Gurksallad: Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
Skär gurkan i tärningar. Häll på olivoljan och krydda med salt och peppar. Smaka av med citronsaften.
Häll av potatis- och blomkålsvattnet. Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp. Späd med varm mjölk och matfett under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Hacka gräslöken och blanda med ströbrödet på en tallrik.
Vänd laxen i ströbrödet. Halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med blomkålsmos och gurksallad.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|