Direktlänk till inlägg 6 januari 2017
Du behöver:
180 g, ca 3 dl, grovt rågmjöl
60 g, ca 1 dl, grahamsmjöl
120 g, ca 2 dl, vetemjöl special
½ dl linfrön
1½ tsk salt
1½ tsk bikarbonat
2 tsk malda brödkryddor
½ dl russin
100 g torkade aprikoser
50 g torkade blåbär eller tranbär
75 g valnötter och hasselnötter
4 dl yoghurt naturell, ev. låglaktos
1 litet rårivet äpple
½ dl råsockersirap
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, äpple och sirap. Använd gärna matberedare, men kör inte för länge. Degen ska inte knådas. Häll smeten i en smord avlång form, ca 2 l, eller i två mindre formar. Grädda långt ner i ugnen ca 45–60 minuter – den kortare tiden för mindre bröd. Låt svalna på galler.
95 kcal/portion
Hittat på MåBra
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|