Direktlänk till inlägg 8 januari 2017
Du behöver:
Bolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 200 g rotselleri
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 förp hela skalade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk soja
5 dl vatten
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
Pasta
6 port spaghetti
Sallad
1 rödlök
3 tomater
65 g ruccola
Gör så här:
Bolognese: Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.
Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strimla basilikan och rör ner innan servering.
Pasta: Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Blanda tomater och lök med rucolan.
Servera spaghettin med linsbolognese och sallad.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|