Direktlänk till inlägg 11 januari 2017
Du behöver:
150 g havrekakor
75 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
4 st gelantinblad
2 st ägg
400 g färskost
1,5 dl créme fraíche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skal + 2 msk saft
Garnera med:
blåbär
passionsfrukt
Gör så här:
Krossa havrekakor och kex, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kak- och kexsmulorna.
Ställ pappersformar som rymmer 1 dl i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna något och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Ta upp desserterna ur formarna. Låt desserterna stå i kylen ett par timmar innan servering. Garnera med blåbär och passionsfrukt.
Hittat på hemmetsjournal
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|