Direktlänk till inlägg 14 januari 2017
Lördag
Du behöver:
2 portioner
1 msk olivolja
½ hackad gul lök
½ tärnad squash, 200 g
½ tärnad gul paprika
1 hackad vitlöksklyfta
2 dl hela skalade burktomater
salt, peppar och färsk basilika
1 liten förpackning svarta bönor, 115 g
2 kalvkotletter à 150 g
1 tsk smör/olja till stekning
1. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, squash, paprika och vitlök ett par minuter. Blanda ner tomater och krydda med salt, peppar och basilika. Låt puttra med locket på glänt ca 10 minuter.
2. Blanda ner avrunna bönor och låt puttra lite till.
3. Krydda köttet med salt och peppar och stek på medelvärme 3–4 minuter på varje sida. Stek inte så länge att köttsaften sipprar ur utan låt gärna kärnan vara en smula rosafärgad.
350 kcal/portion
Hittat på MåBra
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|