Direktlänk till inlägg 15 januari 2017
Söndag
Du behöver:
2 portioner
1 hel kyckling, ca 1 kg
1 msk smör/olja
salt och peppar
rosmarinkvistar
½ skivad citron
6 halverade delikatesspotatisar, 300 g
12 halverade körsbärstomater
100 g sockerärter
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Klyv kycklingen i två halvor, pensla med lite smör/olja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg halvorna på en bädd av citron i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen 15 minuter.
3. Lägg potatisen runt om kycklingen och skaka runt. Sätt in i ugnen 20–25 minuter till och lägg sedan ner tomater och sockerärter. Låt gå ytterligare ca 5 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
4. Bryt loss klubborna och vingarna och servera med potatis, tomater och sockerärter.
5. Låt resten av kycklingen kallna och riv/skär loss bröstfiléerna från skrovet. Lägg i en burk eller i aluminiumfolie till nästa dag.
485 kcal/portion
Hittat på MåBra
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|