Direktlänk till inlägg 16 januari 2017
Du behöver:
Pajdeg:
4 d vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar
Servera med:
2 st fikon
50 g mâchesallad
1 dl valnötter
Gör så här:
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter i 200 C.
Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.
Hittat på hemmetsjournal
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|