500 g laxfilé 3 dl ris rivet skal och saft av ½ citron ½ tsk salt 2 morötter 3 salladslökar 200 g broccolibuketter Arla® Smör-&rapsolja salt och peppar ½ kruka färsk basilika 3 dl Kelda® mild citronsås ½ tsk chilipulver
Gör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar. Strö grovt hackad basilika över fisken. Värm såsen under omrörning och tillsätt chilipeppar. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.
Du behöver:
ca 18 st
200 g sockerkakor2 msk konc apelsinjuice150 g mörk chokladca 5 droppar arraksarom200 g marsipan1 äggvita
Gör så här:
Riv sockerkakan i mindre bitar, blanda i en bunke med apelsinjuice, 50 g riven mörk chokla...
Du behöver:4 portioner600 g laxfilé200 g små morötter250 g färsk sparris150 g sockerärter100 g rädisor300 g kokt potatis1 citron1 kruka färsk dill60 g Smör, rumsvarmtflingsaltGör så här:Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och k...
Du behöver:
4 portioner
8 mellanstora tortillabröd1 grillad kyckling300 g KESO cottage cheese mexican salsa1½ dl riven ost gratäng
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Tärna kycklingköttet. Fördela kycklingen och cottage cheese på to...
Du behöver :
4 portioner
500 g blomkål250 g broccoli250 g zucchini2 msk Smör-&rapsolja5 dl bechamelsås2½ dl riven ost gratäng
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca 3 min och häll ...