Direktlänk till inlägg 18 januari 2017
Du behöver:
1/2 dl sötmandel
1 1/2 tsk anis
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Finhacka mandeln och mortla anisen. Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna med elvisp. Rör ner mandel och anis. Blanda mjöl och bikarbonat rör ner och blanda ihop till en deg.
Ta upp degen på arbetsbänken och forma till 2 rullar ca 15 cm långa (för ca 50 kakor). Vira in dem i plastfolie och lägg i kylskåp så att de blir kalla och går lätt att skära.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär degen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|