Direktlänk till inlägg 28 januari 2017
Gjorde denna cheesecake i sommras och kan varmt rekomdendera detta recept.
Du behöver:
Oreobotten:
150 g Oreo´s chokladkakor
75 g smält smör
Cheesecakefyllning:
300 g Philadelphiaost
250 g ricotta
1,75 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Dekoration:
50 g mörk choklad
jordgubbar eller andra färska bär
florsocker att pudra med
Gör så här:
Oreobotten
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.
Cheesecakefyllning
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
Häll smeten över oreobottnen.
Dekoration
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
Ringla chokladen över cheesecaken.
Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.
Hittat på Köket
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|