Alla inlägg under januari 2017
Du behöver:
100 g mörk choklad
1/2 dl nötter
1/2 dl torkad frukt och bär
12 havreflarn
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält den i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Blanda ner nötterna och frukten. Spara gärna lite nötter och frukt att dekorera med.
Klicka eller ringla chokladen över flarnen. Strö över lite nötter och bär som dekoration. Låt stelna.
Hittat på Ica
Du behöver:
Botten
100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
Chokladfyllning
2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt
Topping
2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja
Till garnering
urgröpt passionsfrukt
Gör så här:
Botten: Mixa hasselnötter, dadlar, kokos, kakao, kokosolja och salt till en slät massa. Tryck ut nötmassan i en avlång form, ca 10 x 35 cm.
Chokladfyllning: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron. Mixa avokadokött och smält choklad med övriga ingredienser till en slät smet. Bred ut i formen ovanpå nötmassan. Ställ i frysen minst 30 minuter.
Topping: Skala bananerna. Mixa dem med övriga ingredienser till en slät smet. Bred fyllningen över kakan. Frys ytterligare minst 4 timmar.
Till garnering: Ta ut tårtan ca 1 timme före servering. Skär i bitar. Toppa med urgröpt passionsfrukt.
Hittat på Ica
Du behöver:
1/2 dl sötmandel
1 1/2 tsk anis
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Finhacka mandeln och mortla anisen. Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna med elvisp. Rör ner mandel och anis. Blanda mjöl och bikarbonat rör ner och blanda ihop till en deg.
Ta upp degen på arbetsbänken och forma till 2 rullar ca 15 cm långa (för ca 50 kakor). Vira in dem i plastfolie och lägg i kylskåp så att de blir kalla och går lätt att skära.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär degen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|