Alla inlägg under januari 2017
Du behöver:
1 avokado
1 lime
2 1/2 dl fryst mango (2,5 dl motsvarar ca 125 g)
150 g fryst bladspenat
5 dl havredryck
1 msk sesamfrön
Gör så här:
Dela avokadon, kärna ur och gröp ur avokadoköttet.
Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Mixa samtliga ingredienser till en slät smoothie.
Hittat på ICA
Du behöver:
Pajdeg:
4 d vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar
Servera med:
2 st fikon
50 g mâchesallad
1 dl valnötter
Gör så här:
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter i 200 C.
Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.
Hittat på hemmetsjournal
Matsedel för vecka 3
Måndag:
Vegetarisk pasta med grönkål, ost och frön
Tisdag:
Onsdag:
Kassler i ugn medsenap och tomat
Torsdag:
Ugnsomelett med svampfyllning
Fredag:
Tacopaj
Lördag:
Pizza bolognese med vitost och oliver
Söndag:
Blomkålssoppa med varmrökt lax
Du behöver:
350 gram korvkryddig
1 matsked smör
1 styck gul lök
2 stycken vitlöksklyftor
1 styck röd paprika
150 gram majs
300 gram pasta
400 gram krossade tomater
3 deciliter vispgrädde
1 tesked sambal oelek
1 tesked basilikatorkad
2 deciliter riven ost
Granera med:
basilika
Servera med:
sallad
Gör så här:
Skiva korven och stek i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikan. Låt lök, vitlök och paprika fräsa med korven ett par minuter. Blanda ner majs i stekpannan.
Blanda korvfräs, pasta, krossade tomater, grädde, sambal oelek och basilika och häll över i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i ugn på 225 C i ca 15 minuter. Garnera med basilikablad och servera med sallad.
Hittat på hemmetsjournal
Söndag
Du behöver:
2 portioner
1 hel kyckling, ca 1 kg
1 msk smör/olja
salt och peppar
rosmarinkvistar
½ skivad citron
6 halverade delikatesspotatisar, 300 g
12 halverade körsbärstomater
100 g sockerärter
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Klyv kycklingen i två halvor, pensla med lite smör/olja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg halvorna på en bädd av citron i en ugnssäker form. Baka mitt i ugnen 15 minuter.
3. Lägg potatisen runt om kycklingen och skaka runt. Sätt in i ugnen 20–25 minuter till och lägg sedan ner tomater och sockerärter. Låt gå ytterligare ca 5 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
4. Bryt loss klubborna och vingarna och servera med potatis, tomater och sockerärter.
5. Låt resten av kycklingen kallna och riv/skär loss bröstfiléerna från skrovet. Lägg i en burk eller i aluminiumfolie till nästa dag.
485 kcal/portion
Hittat på MåBra
Du behöver:
1 st liten gul lök
1 st liten potatis
2 tsk matfett
200 g fryst tinad bladspenat
4 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
körvel
0.5 st röd paprika
Ostkaka:
1 st ägg
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
0.5 dl mjölk
250 g keso
2 msk rostade och hackade hasselnötter
björnbär
Gör så här:
Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt potatis och spenat och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera soppan med röd tärnad paprika.
Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade nötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsformar och grädda mitt i ugnen, i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnbär.
Hittat på hemmetsjournal
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|