Direktlänk till inlägg 11 november 2016
900 g fast potatis
salt och peppar
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
1/2 kruka persilja
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
140 g hamburgerbacon
4 hamburgerbröd
1 rödlök
2 tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Coleslaw: Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
Hamburgare: Dela färsen i 4 delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
Stek baconet. Värm gärna brödet i ugnen eller i en brödrost (på svag värme).
Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna.
Servera hamburgarna med potatis, bacon, bröd, coleslaw, lök och tomater.
Hittat på Ica
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|