Direktlänk till inlägg 15 november 2016
Du behöver:
4 port bulgur
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp bönmix (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm chiliflakes
500 g krossade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk rödvinsvinäger
salt
1 kruka koriander
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skär auberginen i ca 2 cm stora bitar. Skala lök och vitlök, dela och strimla löken och hacka vitlöken.
Häll börnorna i en sil, skölj noga och låt rinna av.
Stek aubergine, lök och vitlök i olivoljan i en het stekpanna tills de får färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomatkross, buljong och vinäger. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma. Smaka ev. av med salt.
Servera böngrytan med bulgur och koriander.
Hittat på Ica
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|