Direktlänk till inlägg 19 november 2016
Du behöver:Ca: 30-35 st
225 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 stort ägg
2 msk iskallt vatten
2 askar ricottaost (à 250 g)
4 dl vispgrädde
300 g riven lagrad prästost (eller Västerbottensost)
2 krm kajennpeppar
4 ägg
salt
nymalen svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
2 krm flingsalt
2 msk honung
3/4 dl rapsolja
1 påse blandsallad (à 125 g)
3 fasta päron
150 g gorgonzolaost
1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)
Gör så här:
Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm, så att den täcker botten och kommer upp över kanten. Nagga med en gaffel. Ställ in i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 °C.
Klä kanterna på långpannan med folie.
För grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien efter 10 minuter.
Fyllning: Blanda ricotta, grädde, riven ost och kajennpeppar i en bunke. Rör ner 1 ägg i taget. Krydda med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat och pajen har fått fin färg, ca 40 minuter. Ta ut och låt vila i rumstemperatur ca 1 timme, så den sätter sig och hinner svalna.
Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Toppa varje bit med salladsblad, päron, gorgonzola och hasselnötter. Skeda över lite dressing, servera resten vid sidan av.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|