Direktlänk till inlägg 12 oktober 2016
Du behöver:
Till 4 portioner
Hummus
1 förp kikärter (à 390 g)
1 tsk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 msk tahini (sesampaste)
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g grönkål
8 skivor ljust surdegsbröd
1 dl strimlade soltorkade tomater
150 g fetaost
chiliflakes
olivolja
Gör så här:
Hummus: Häll av och mixa kikärterna grovt med en stavmixer. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med salt och svartpeppar.
Macka: Ansa och bryt grönkålen i mindre bitar.
Bred hummusen på hälften av brödskivorna. Fördela grönkål och soltorkade tomater ovanpå. Smula över fetaosten. Strö över chiliflakes. Lägg på resterande bröd som lock och tryck till.
Stek bröden i lite olivolja i en stekpanna på båda sidor eller använd en mackgrill.
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|