Direktlänk till inlägg 26 oktober 2016
I måndags så gjorde jag min första satts sv lussekatter. Och det kommer inte att bli den sista.
Du behöver:
ca 35 st
50 g jäst
100 g Smör5 dl mjölk250 g Kesella, kvarg1 pkt saffran à 0,5 g
1½ dl strösocker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 ägg
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Hittat på Arla
Tips: Du kan byta ut saffranet mot 1 msk Saffransarom från Dr. Oetke.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|