mittbakeri

Alla inlägg under oktober 2016

Av elin - 23 oktober 2016 13:00

 

Du behöver:

Receptet gäller för 8 st
4 skivor vitt eller mörkt formbröd

Ost och skinka

Smör4 skivor lagrad Arla Grevé2 skivor rökt skinka
1 tsk dijonsenap

Ägg

1 hårdkokt ägg
½ dl crème fraiche1 krm salt
1 tsk senap

Skagen

1 dl skalade räkor
½ dl crème fraiche1 tsk senap
1 msk hackad färsk dill

Gör så här:

Bred smör på 4 brödskivor. Ost och skinka: Lägg ost på alla och skinka på två. Bred senap på skinkan. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor. Ägg: Skala och mosa ägget. Blanda det med crème fraiche, salt och senap. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor. Skagen: Hacka räkorna. Blanda dem med crème fraiche, senap och dill. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor.


Hittat på Arla

Av elin - 23 oktober 2016 11:00

 

Du behöver:

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
50 g Smör1 dl mjölk¾ dl vispgrädde

Pensling:

2 msk vispgrädde

Serveringsförslag:

Servera dem varma med tillbehör.

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.


Hittat på Arla

Av elin - 22 oktober 2016 15:45


 

Du behöver:

1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1/2 kruka persilja
1 förp kokta kikärter (à 380 g)
1 msk olja
1 tsk rosmarin
salt och peppar
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk filodeg (à 270 g)
3 ägg
1 dl mjölk
2 förp mozzarella (à 125 g)

Sallad

1 zucchini
1/2 rödlök
65 g ruccola
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Skala lök och vitlök. Skär rödlöken i grova tärningar. Låt paprikan rinna av ordentligt, lägg den gärna på hushållspapper för att den inte ska vara för blöt. Skär den i grova bitar. 
Hacka persiljan.  Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
Stek rödlöken i oljan i en stekpanna tills det får färg och har mjuknat. Riv i vitlöken och strö på rosmarin. Smaka av med salt, peppar och vinäger och låt det koka ihop någon minut. Blanda kikärterna och paprikan med löken.
Smörj en pajform ca 26 cm i diameter (för 4 port), med lite olja. Lägg filoarken omlott i pajformen. Fördela grönsakerna på degen. Vispa upp äggen med mjölken och häll blandningen över grönsakerna och smula över mozzarellan.
Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter.  
Dela zucchinin på längden och skiva tunt. Skala och skiva löken. Blanda med rucolan, olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Servera pajen med salladen.


Hittat på ICA

 

Mat · Middag · Paj
Av elin - 22 oktober 2016 12:00

 

Du behöver:

ca: 20 st
200 g Smör1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
100 g hackad mörk choklad
1½ dl salta jordnötter
1 dl gräddkolor
1 dl marshmallows mini

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med bikarbonat, salt, hackad choklad, jordnötter och halverade gräddkolor. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Tryck ner marshmallows i kakorna direkt när de kommer ut från ugnen och dra av direkt från plåten.

Tips:

Bake off: Degen går bra att frysa in efter man format 20 bollar. Ta fram de frusna degbollarna och låt tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem enligt receptet.


Hittat på Arla

Fika · Kakor
Av elin - 21 oktober 2016 15:45

 

Du behöver:

Pajdeg:

1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g Smör2 msk vatten

Fyllning:

140 g bacon
250 g bladspenat gärna färsk
1 gul lök
Smörsalt och peppar
250 g cottage cheese1 dl mjölk3 ägg
1 tsk malen gurkmeja
1 dl riven Präst ost

Serveringsförslag:

Servera med sallad.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 min. Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda cottage cheese med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.


Hittat på Arla

Mat · Middag · Paj
Av elin - 21 oktober 2016 12:00

 

Du behöver:

ca: 30 st
125 g Smör, rumsvarmt¾ dl strösocker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1 dl blåbärssylt

Glasyr:

1½ dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör i ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen till en jämn deg. Dela degen i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, ca 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup skåra i mitten och fördela sylten i skårorna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla glasyren över sylten. Skär sneda kakor.


Hittat på Arla

Fika · Kakor
Av elin - 20 oktober 2016 15:24

 

Du behöver:

3 dl vetemjöl
125 g Smör2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingbröstfiléer
300 g purjolök
Smör½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche paprika&chili3 ägg
2 dl riven ost gratäng

Serveringsförslag:

Servera med sallad.

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.


Hittat på Arla

Mat · Middag · Paj
Av elin - 17 oktober 2016 16:00


 

Du behöver:

ca 12 st

2 ägg
2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
4 msk rapsolja
100 g smält avsvalnat smör
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Topping

300 g färskost (av philadelphiatyp)
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 msk finrivet limeskal (+ extra till garnering)

Till garnering

färska blåbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. Tillsätt olja och det avsvalnade smälta smöret.
Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Vänd sedan ner i äggvispet.
Fyll smeten i medelstora muffinsformar till 2/3 med smet. 
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna helt.
Topping: Vispa färskosten med florsockret slätt med elvisp. Tillsätt grädden lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffig topping. Rör ner limeskalet.
Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. 
Till garnering: Garnera gärna med mer limeskal och blåbär


Hittat på ICA

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards