Alla inlägg under oktober 2016
Du behöver:
Receptet gäller för 8 st
4 skivor vitt eller mörkt formbröd
Smör4 skivor lagrad Arla Grevé2 skivor rökt skinka
1 tsk dijonsenap
1 hårdkokt ägg
½ dl crème fraiche1 krm salt
1 tsk senap
1 dl skalade räkor
½ dl crème fraiche1 tsk senap
1 msk hackad färsk dill
Bred smör på 4 brödskivor. Ost och skinka: Lägg ost på alla och skinka på två. Bred senap på skinkan. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor. Ägg: Skala och mosa ägget. Blanda det med crème fraiche, salt och senap. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor. Skagen: Hacka räkorna. Blanda dem med crème fraiche, senap och dill. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i halvor.
Hittat på Arla
Du behöver:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
50 g Smör1 dl mjölk¾ dl vispgrädde
2 msk vispgrädde
Servera dem varma med tillbehör.
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
Hittat på Arla
Du behöver:
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1/2 kruka persilja
1 förp kokta kikärter (à 380 g)
1 msk olja
1 tsk rosmarin
salt och peppar
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk filodeg (à 270 g)
3 ägg
1 dl mjölk
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 zucchini
1/2 rödlök
65 g ruccola
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala lök och vitlök. Skär rödlöken i grova tärningar. Låt paprikan rinna av ordentligt, lägg den gärna på hushållspapper för att den inte ska vara för blöt. Skär den i grova bitar.
Hacka persiljan. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
Stek rödlöken i oljan i en stekpanna tills det får färg och har mjuknat. Riv i vitlöken och strö på rosmarin. Smaka av med salt, peppar och vinäger och låt det koka ihop någon minut. Blanda kikärterna och paprikan med löken.
Smörj en pajform ca 26 cm i diameter (för 4 port), med lite olja. Lägg filoarken omlott i pajformen. Fördela grönsakerna på degen. Vispa upp äggen med mjölken och häll blandningen över grönsakerna och smula över mozzarellan.
Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter.
Dela zucchinin på längden och skiva tunt. Skala och skiva löken. Blanda med rucolan, olivolja och vinäger. Salta och peppra.
Servera pajen med salladen.
Hittat på ICA
Du behöver:
ca: 20 st
200 g Smör1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
100 g hackad mörk choklad
1½ dl salta jordnötter
1 dl gräddkolor
1 dl marshmallows mini
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med bikarbonat, salt, hackad choklad, jordnötter och halverade gräddkolor. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Tryck ner marshmallows i kakorna direkt när de kommer ut från ugnen och dra av direkt från plåten.
Bake off: Degen går bra att frysa in efter man format 20 bollar. Ta fram de frusna degbollarna och låt tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem enligt receptet.
Hittat på Arla
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g Smör2 msk vatten
140 g bacon
250 g bladspenat gärna färsk
1 gul lök
Smörsalt och peppar
250 g cottage cheese1 dl mjölk3 ägg
1 tsk malen gurkmeja
1 dl riven Präst ost
Servera med sallad.
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 min. Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda cottage cheese med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Hittat på Arla
Du behöver:
ca: 30 st
125 g Smör, rumsvarmt¾ dl strösocker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1 dl blåbärssylt
1½ dl florsocker
1 msk vatten
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör i ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen till en jämn deg. Dela degen i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, ca 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup skåra i mitten och fördela sylten i skårorna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla glasyren över sylten. Skär sneda kakor.
Hittat på Arla
Du behöver:
3 dl vetemjöl
125 g Smör2 msk kallt vatten
2 kycklingbröstfiléer
300 g purjolök
Smör½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche paprika&chili3 ägg
2 dl riven ost gratäng
Servera med sallad.
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Hittat på Arla
Du behöver:
ca 12 st
2 ägg
2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
4 msk rapsolja
100 g smält avsvalnat smör
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt
300 g färskost (av philadelphiatyp)
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 msk finrivet limeskal (+ extra till garnering)
färska blåbär
Sätt ugnen på 175°C.
Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. Tillsätt olja och det avsvalnade smälta smöret.
Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Vänd sedan ner i äggvispet.
Fyll smeten i medelstora muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna helt.
Topping: Vispa färskosten med florsockret slätt med elvisp. Tillsätt grädden lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffig topping. Rör ner limeskalet.
Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen.
Till garnering: Garnera gärna med mer limeskal och blåbär
Hittat på ICA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|