mittbakeri

Alla inlägg under oktober 2016

Av elin - 6 oktober 2016 12:00

 

Du behöver:

115 g vetemjöl

85 g smör, kallt, skuret i täningar

85 g lagrad cheddarost (eller annan stark ost), riven

1/2 tsk torkade chiliflingor

1 tsk worcestershiresås

paprikapulver att strö över (valfritt)


Gör så här:

Mixa mjöl och smör i en matberedare, bara tills blandningen blir smulig. Häll i ost, chiliflingor och worcestershiresås och kör till en slät deg.

Forna degen till en boll, slå in den i plastfilm, låt den vila i kylskåpet i 15 minuter. Sätt ugnen på 175 C.

Kavla ut degen ca 3 mm tjock på ett mjölat bakbord. Skär den i 1 1/2 cm breda remsor, ca 8 cm långa. Vrid degremsorna i varje ända och lägg dem på en bakplåt.

Grädda ostpinnarna 10-15 minuter tills de är knapriga och guldbruna. Lägg över dem på ett galler att svalna. Pudra gärna med paprikapulver över innan du serverar.


Hittat i boken 500 små rätter av Susannah Blake

Av elin - 5 oktober 2016 17:11

 
Du behöver:
16 st
2½ dl vetemjöl
75 g Smör
¾ dl Kesellakvarg lätt

Fyllning:

8 körsbärstomater
3 ägg2½ dl matlagningsgrädde
1 krm salt1 krm svartpeppar
280 g Kvibilleädel
½ dl rostade solroskärnor

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg smulad ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.


Hittat på Arla

Av elin - 5 oktober 2016 12:00


Detta recept gör jag varje torsdag.

 

 

    

 

Du behöver:

2 Bananer

2 Ägg

Vaniljpulver

Olja

Fäska bär

 

Gör så här:

Vispa äggen och vaniljpulver. Mosa eller mixa ihop bananerna med äggen. (jag brukar mosa bananerna i skalet)
Stek pannkakorna i lite olja.
Servera med färska bär.

 

Av elin - 5 oktober 2016 08:00

 

Du behöver:

Portioner: ca 4 dl

1 dl bryggkaffepulver
2 dl kallt vatten
2 dl hasselnöts mjölkdryck
1/2 msk lönnsirap
isbitar

 

Gör så här:
Rör ihop kaffepulver och vatten och låt stå i en burk i rumstemperatur 8-12 timmar. Sila kaffet genom ett kaffefilter.
Mixa kaffet slätt med hasselnötsdrycken och lönnsirapen i en blender. 
Häll upp i glas med is och servera.

Näringsvärde per portion (1dl)

Energi: 407 kJ / 99 kcal
Protein: 4 g
Kolhydrat: 15 g
Fett: 1 g


Hittat på ICA



Av elin - 4 oktober 2016 16:00


 

Du behöver:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g skogschampinjoner
125 g bacon

150 g fetaost
3 msk olja
ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 dl rostad lök

Till servering

sallad
ris (kokt potatis eller potatismos)

 

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök.
Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skär baconet i ca 3 cm stora bitar. Smula fetaosten.
Stek lök och vitlök i 1/3 av oljan i en stor gryta tills den är mjuk och ljusbrun. Lyft ur och ställ åt sidan. Stek kycklingen i resten av oljan i grytan på hög värme till ljusbrun stekyta. 
Vispa ihop mjölk, grädde, oregano med majsstärkelsen och rör ner i grytan tillsammans med den stekta löken. Låt koka sakta ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek bacon och champinjoner i smöret i en stekpanna till fin stekyta. Dra av från värmen och vänd ner fetaost och rostad lök. Toppa grytan med champinjonblandningen.
Till servering: Servera grytan med sallad och ris, kokt potatis eller potatismos.


Hittat på ICA

Lunch · Mat · Middag
Av elin - 4 oktober 2016 15:00

 

Du behöver:

ca. 25 st:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk  Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.


Hittat på Fridasbakblogg



Mössor På Nätet -Manky.se

Fika · Kakor · klick
Av elin - 4 oktober 2016 14:00

 

Du behöver:

9 st:
85 g Smör
1.5 dl Strösocker
1 Ägg
1.5 dl Filmjölk
1 tsk Kanel, malen
0.5 tsk Kardemumma, mortlad
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
+ Kanel
+ Kardemumma
+ Pärlsocker


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Placera ut nio muffinsformar på en muffinsplåt.
Smält smöret och blanda ner kanel samt kardemumma.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smör, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över kanel, kardemumma och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna!
Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk.
Går utmärkt att frysa in i plastpåsar.

 

Hittat på Fridasbakblogg

Av elin - 4 oktober 2016 13:00

 

Du behöver

ca. 25 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.5 dl Vatten, kallt
1 msk Vaniljsocker
2 msk Kanel
2 tsk Kardemumma
8 dl Havregryn
+ Pärlsocker/Kokos/Strössel


Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten, vaniljsocker, kanel och kardemumma fluffigt med elvisp.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet. -Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Rulla smeten till 25 jämnstora bollar.
Häll upp pärlsocker blandat med lite kanel eller kardemumma på ett fat, rulla bollarna i sockerblandningen.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.


Hittat på Fridasbakblogg

Fika · Kakor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards